Instead of lamb, chicken is used in this traditional Greek sandwich. Serve with a mixed greens salad for a complete meal.
Chicken Gyros with Dill Sauce Γύρος κοτόπουλο με σάλτσα άνηθου الجيروسكوبات الدجاج مع صلصة الشبت
- 1 cup plain yogurt
- 2 tablespoons plus 1 teaspoon chopped fresh dill
- 2 large garlic cloves, finely minced
- 1 teaspoon plus 1 tablespoon fresh lemon juice
- 1 pound skinless boneless chicken breast halves, cut into 1/2-inch pieces
- 1 teaspoon dried oregano
- 2 tablespoons olive oil
- 2 medium onions, thinly sliced
- 4 fresh pita bread rounds, heated
- Salt and freshly ground pepper to taste
- In small bowl blend together yogurt, 2 tablespoons dill, garlic and 1 teaspoon lemon juice. Season with salt and pepper. Set aside.
- Heat 1 tablespoon oil in heavy large skillet over medium-high heat. Add chicken with oregano, 1 teaspoon dill, salt and pepper. Sauté until browned and cooked through, about about 5 minutes. Transfer to a bowl.
- Add 1 tablespoon oil to skillet and sauté onions until golden brown, about 10 minutes. Return chicken and any juices to skillet. Add 1 tablespoon lemon juice. Stir until heated through, about 2 minutes.
- Top pita rounds with chicken mixture. Spoon dill sauce over chicken and serve. This sandwich is folded in half and eaten. Pass the extra sauce, as desired.
Serves 4
Αντί για αρνί, κοτόπουλο χρησιμοποιείται σε αυτό το παραδοσιακό ελληνικό σάντουιτς. Σερβίρετε με μια ανάμικτη σαλάτα χόρτα για ένα πλήρες γεύμα.
Γύρος κοτόπουλο με σάλτσα άνηθου
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κουταλιές συν 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
£ 1 χωρίς πέτσα χωρίς κόκαλα μισά στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 1/2-inch
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα γύρους πίτα, θερμαινόμενη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
1. Σε μικρό μπολ μείγμα μαζί γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, το σκόρδο και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι. Θέστε κατά μέρος.
2. Heat 1 κουταλιά λάδι στο βαρύ μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθήκη κοτόπουλο με ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφορά σε ένα μπολ.
3. Προσθέστε 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τα ζουμιά να τηγάνι. Προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 2 λεπτά.
4. Top γύρους πίτα με το μίγμα το κοτόπουλο. Spoon άνηθο σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και σερβίρετε. Αυτό το σάντουιτς είναι διπλωμένο στη μέση και τρώγονται. Περάστε το επιπλέον σάλτσα, όπως επιθυμείτε.
4 μερίδες..
Γύρος κοτόπουλο με σάλτσα άνηθου
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κουταλιές συν 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
£ 1 χωρίς πέτσα χωρίς κόκαλα μισά στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 1/2-inch
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα γύρους πίτα, θερμαινόμενη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
1. Σε μικρό μπολ μείγμα μαζί γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, το σκόρδο και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι. Θέστε κατά μέρος.
2. Heat 1 κουταλιά λάδι στο βαρύ μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθήκη κοτόπουλο με ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφορά σε ένα μπολ.
3. Προσθέστε 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τα ζουμιά να τηγάνι. Προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 2 λεπτά.
4. Top γύρους πίτα με το μίγμα το κοτόπουλο. Spoon άνηθο σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και σερβίρετε. Αυτό το σάντουιτς είναι διπλωμένο στη μέση και τρώγονται. Περάστε το επιπλέον σάλτσα, όπως επιθυμείτε.
4 μερίδες..
بدلا من لحم الضأن، ويستخدم الدجاج في هذه الشطيرة اليونانية التقليدية. يقدم مع سلطة الخضر مختلطة لتناول وجبة كاملة.
الجيروسكوبات الدجاج مع صلصة الشبت
1 كوب زبادي عادي
المفروم 2 ملاعق طعام زائد 1 ملعقة صغيرة من الشبت الطازج
2 فصوص من الثوم كبيرة ، مفروم ناعما
1 ملعقة طعام زائد 1 عصير الليمون الطازج
1 £ جلد الدجاج الخالية من العظم نصفين، مقطعة إلى قطع 1/2-inch
1 ملعقة صغيرة من الزعتر المجفف
2 ملعقة طعام زيت الزيتون
2 حبات متوسطة الحجم، مقطعة إلى شرائح رقيقة
4 خبز الخبز الطازج جولات ، ساخنة
الملح والفلفل طازجة الأرض إلى الذوق
1. في مزيج اللبن معا عاء صغير، 2 ملاعق كبيرة من الشبت والثوم وعصير الليمون 1 ملعقة صغيرة. الموسم مع الملح والفلفل. يوضع جانبا.
2. يحمى الزيت في مقلاة 1 ملعقة كبيرة ثقيلة على نار متوسطة الحرارة. إضافة توابل الدجاج مع، 1 ملعقة صغيرة من الشبت والملح والفلفل. يقلى حتى احمر وطهيها من خلال، على بعد حوالى 5 دقائق تقريبا. نقل إلى وعاء.
3. إضافة 1 ملعقة طعام من الزيت إلى المقلاة ويقلى البصل حتى البني الذهبي، على بعد حوالى 10 دقيقة. عودة الدجاج والعصائر أي إلى المقلاة. إضافة 1 ملعقة طعام من عصير الليمون. يحرك حتى يسخن، من خلال حوالي 2 دقيقة.
4. قمة الخبز جولات مع خليط الدجاج. ملعقة صلصة الشبت فوق الدجاج ويقدم. يتم طي هذا الساندويتش في النصف وتؤكل. تمرير صلصة اضافية ، على النحو المرغوب فيه.
يخدم 4.
الجيروسكوبات الدجاج مع صلصة الشبت
1 كوب زبادي عادي
المفروم 2 ملاعق طعام زائد 1 ملعقة صغيرة من الشبت الطازج
2 فصوص من الثوم كبيرة ، مفروم ناعما
1 ملعقة طعام زائد 1 عصير الليمون الطازج
1 £ جلد الدجاج الخالية من العظم نصفين، مقطعة إلى قطع 1/2-inch
1 ملعقة صغيرة من الزعتر المجفف
2 ملعقة طعام زيت الزيتون
2 حبات متوسطة الحجم، مقطعة إلى شرائح رقيقة
4 خبز الخبز الطازج جولات ، ساخنة
الملح والفلفل طازجة الأرض إلى الذوق
1. في مزيج اللبن معا عاء صغير، 2 ملاعق كبيرة من الشبت والثوم وعصير الليمون 1 ملعقة صغيرة. الموسم مع الملح والفلفل. يوضع جانبا.
2. يحمى الزيت في مقلاة 1 ملعقة كبيرة ثقيلة على نار متوسطة الحرارة. إضافة توابل الدجاج مع، 1 ملعقة صغيرة من الشبت والملح والفلفل. يقلى حتى احمر وطهيها من خلال، على بعد حوالى 5 دقائق تقريبا. نقل إلى وعاء.
3. إضافة 1 ملعقة طعام من الزيت إلى المقلاة ويقلى البصل حتى البني الذهبي، على بعد حوالى 10 دقيقة. عودة الدجاج والعصائر أي إلى المقلاة. إضافة 1 ملعقة طعام من عصير الليمون. يحرك حتى يسخن، من خلال حوالي 2 دقيقة.
4. قمة الخبز جولات مع خليط الدجاج. ملعقة صلصة الشبت فوق الدجاج ويقدم. يتم طي هذا الساندويتش في النصف وتؤكل. تمرير صلصة اضافية ، على النحو المرغوب فيه.
يخدم 4.
0 التعليقات:
إرسال تعليق