الارز باللحمه او الدجاج مع الطماطم..
المكونات والمقادير:-
لحم أو دجاج ( كيلو واحد)
بصل مفروم (4 حبات)
زيت أو سمن (كأس واحدة)
رز (3 كاسات)
طماطم (3 حبات)
صلصة (ملعقتان)
ملح (حسب الرغبة)
بهارات (حسب الرغبة «معجون- هيل- فلفل أسود- قرفة»)
طريقة التحضير
يتم قلي الزيت وحده أولاً حتى يبدأ بالتبخر ثم تضاف اللحمة وتقلب لمدة ثلاث دقائق، ثم يضاف البصل ويقلب لمدة دقيقتين أو حتى يحمر ثم تضاف الطماطم المطحونة والصلصة مع الملح والبهارات ، ثم يضاف الماء ويترك على نار متوسطة حتى تنضج اللحمة وبعد نضجها تؤخذ إلى قدر آخر ويترك مرق اللحم كلي يطبخ به الأرز ، ثم يضاف الأرز بعد غسله ويترك حتى ينضج ثم يضاف على سطحه العلوي الجزر المبشور أو المسلوق ثم يقدم وعلى سطحه اللحمه
لحم أو دجاج ( كيلو واحد)
بصل مفروم (4 حبات)
زيت أو سمن (كأس واحدة)
رز (3 كاسات)
طماطم (3 حبات)
صلصة (ملعقتان)
ملح (حسب الرغبة)
بهارات (حسب الرغبة «معجون- هيل- فلفل أسود- قرفة»)
طريقة التحضير
يتم قلي الزيت وحده أولاً حتى يبدأ بالتبخر ثم تضاف اللحمة وتقلب لمدة ثلاث دقائق، ثم يضاف البصل ويقلب لمدة دقيقتين أو حتى يحمر ثم تضاف الطماطم المطحونة والصلصة مع الملح والبهارات ، ثم يضاف الماء ويترك على نار متوسطة حتى تنضج اللحمة وبعد نضجها تؤخذ إلى قدر آخر ويترك مرق اللحم كلي يطبخ به الأرز ، ثم يضاف الأرز بعد غسله ويترك حتى ينضج ثم يضاف على سطحه العلوي الجزر المبشور أو المسلوق ثم يقدم وعلى سطحه اللحمه
Ingredients and amounts: -
Beef or Chicken (one kilo)
Minced onion (4 beads)
Oil or margarine (one cup)
Rice (3 cups)
Tomato (3 beads)
Sauce (two tablespoons)
Salt (to taste)
Spices (to taste «paste - Hill - Black Pepper - Cinnamon»)
Preparation
Are frying oil alone first so start by evaporation and then add the meat and stir for three minutes, then add the onion and stir for two minutes or until brown then add tomatoes,crushed, and the sauce with salt and spices, then add water and simmer over medium heat until cooked meat and after maturity are taken to as much as last and leaves the meat broth cooked entirely by the rice, then add the rice after washing and leave to mature and then added to the upper surface of grated carrots or boiled and then present on the surface weft
Beef or Chicken (one kilo)
Minced onion (4 beads)
Oil or margarine (one cup)
Rice (3 cups)
Tomato (3 beads)
Sauce (two tablespoons)
Salt (to taste)
Spices (to taste «paste - Hill - Black Pepper - Cinnamon»)
Preparation
Are frying oil alone first so start by evaporation and then add the meat and stir for three minutes, then add the onion and stir for two minutes or until brown then add tomatoes,crushed, and the sauce with salt and spices, then add water and simmer over medium heat until cooked meat and after maturity are taken to as much as last and leaves the meat broth cooked entirely by the rice, then add the rice after washing and leave to mature and then added to the upper surface of grated carrots or boiled and then present on the surface weft
0 التعليقات:
إرسال تعليق