المطبخ الإماراتي
فطور امارتي
Breakfast Emirates
طبق شعبي وخفيف ولذيذ من دولة الإمارات العربية المتحدة يؤكل في الفطور وفي جميع الأوقات
المقادير:
بيضتين
ثلاث ملاعق حليب بودرة (نيدو مثلاً)
ملعقة صغيرة خميرة فورية
فنجان قهوة سكر
منقوع الزعفران وماء الورد
ملعقة شاي هيل مطحون
كوب ماء دافي
2 كوب طحين
المقادير:
بيضتين
ثلاث ملاعق حليب بودرة (نيدو مثلاً)
ملعقة صغيرة خميرة فورية
فنجان قهوة سكر
منقوع الزعفران وماء الورد
ملعقة شاي هيل مطحون
كوب ماء دافي
2 كوب طحين
الطريقة
يخلط الحليب والطحين والسكر في إناء عميق ويعمل حفرة في وسطه
يخلط البيض و منقوع الزعفران وماء الورد والهيل والخميرة والماء
ويصب في وسط الحفرة
يعجن بواسطة ملعقة خشبية حتى تتكون عجينة لينة نوعاً ماء
نغطيها ونتركها تختمر ساعة تقريباً
نسخن مقلاة مستوية غير لاصقة ونصب مقدار فنجان قهوة كبير
ويحرك قليلاً بتحريك المقلى وليس بالملعقة
عند النضج من تحت يقلب حتى يحمر
يوضع في صحن التقديم ويدهن بقليل من السمن الإماراتي
وبالهناء والعافية
ملاحظة : هذا الطبق لايحتاج للزيت
From the kitchen UAE
A popular dish, light and tasty from the United Arab Emirates eaten at breakfast and at all times
Ingredients:
2 cups flour
Eggs
Three tablespoons milk powder (Nido, for example)
Teaspoon instant yeast
Coffee cup sugar
Soaked saffron and rose water
Teaspoon crushed Hill
Duffy cup water
Way
Mix milk, flour and sugar in a deep pot and working a hole in the middle
Mix eggs and soaked saffron and rose water and cardamom, yeast and water
And is in the center of the pit
Kneaded by a wooden spoon until the dough is made up of soft water species
Cover it and leave it brewing for about an hour
Heat a flat frying pan non-stick and set up a large amount of a cup of coffee
And stir a bit and not move the pan with a spoon
At maturity from under stir until brown
Placed in a bowl of paint and apply a little ghee UAE
Very good work and well-being and
Note: This dish does not need oil
A popular dish, light and tasty from the United Arab Emirates eaten at breakfast and at all times
Ingredients:
2 cups flour
Eggs
Three tablespoons milk powder (Nido, for example)
Teaspoon instant yeast
Coffee cup sugar
Soaked saffron and rose water
Teaspoon crushed Hill
Duffy cup water
Way
Mix milk, flour and sugar in a deep pot and working a hole in the middle
Mix eggs and soaked saffron and rose water and cardamom, yeast and water
And is in the center of the pit
Kneaded by a wooden spoon until the dough is made up of soft water species
Cover it and leave it brewing for about an hour
Heat a flat frying pan non-stick and set up a large amount of a cup of coffee
And stir a bit and not move the pan with a spoon
At maturity from under stir until brown
Placed in a bowl of paint and apply a little ghee UAE
Very good work and well-being and
Note: This dish does not need oil
0 التعليقات:
إرسال تعليق