- 2 boneless, skinless, chicken breast halves, cubed
- 1 egg white, lightly beaten
- 2 teaspoons cornstarch
- 2 tablespoons black bean sauce*
- 2 tablespoons water
- 1 garlic clove, finely minced
- 1 tablespoon hoisin sauce*
- 1 tablespoon rice vinegar
- 2 teaspoon Sherry
- 1 teaspoon sugar
- 3 tablespoons vegetable oil
- 1/2 cup raw unsalted peanuts
- 1 to 2 dried red chilies, crushed (or 1 teaspoon dried red pepper flakes)
- Hot cooked rice (optional)
- Combine chicken, egg white and cornstarch in small bowl.
- Mix next 7 ingredients in another small bowl. Set sauce aside.
- Heat oil in wok or heavy large skillet over medium-high heat. Add peanuts and chilies and cook until peanuts are golden brown, about 1 minute. Remove with a slotted spoon and set aside.
- Increase heat to high. Add chicken mixture and stir-fry until chicken is lightly browned, about 1 to 2 minutes. Reduce heat to medium. Return peanuts to wok/pan. Add sauce and blend thoroughly. Cook until heated through, about 1 to 1 1/2 minutes. Serve immediately over hot cooked rice, if desired.
*Available in Asian Specialty Markets.
Makes 2 servings
دجاج كونغ باو
2 ، جلد الدجاج الخالية من العظم الثدي، نصفين، مكعبات
1 البيض الأبيض ، خفيفة للضرب
2 ملاعق صغيرة من دقيق الذرة
2 ملاعق طعام من صلصة الصويا السوداء *
2 ملاعق طعام من الماء
1 القرنفل والثوم، مفروم ناعما
1 ملعقة طعام من صلصة hoisin *
1 ملعقة طعام من خل الأرز
2 ملعقة صغيرة من شيري
1 ملعقة صغيرة من السكر
3 ملاعق طعام من الزيت النباتي
1 / 2 كوب فول سوداني مملح الخام
1-2 الفلفل الحار الأحمر المجفف وسحق (أو 1 ملعقة شاي فلفل أحمر رقائق المجففة)
ينضج الأرز الساخنة (اختياري)
1. الجمع بين الدجاج والبيض ودقيق الذرة في وعاء صغير.
2. مزيج المقبل 7 المكونات في وعاء آخر صغير. تعيين صلصة جانبا.
3. يحمى الزيت في مقلاة ثقيلة أو مقلاة كبيرة على حرارة متوسطة وعالية. إضافة الفول السوداني والفلفل الحار ويطهى الفول السوداني وحتى لونها بنيا ذهبيا، وحوالي 1 دقيقة. إزالة مع ملعقة فترة زمنية محددة وتوضع جانبا.
4. زيادة الحرارة العالية. إضافة خليط الدجاج ويقلب، حتى خفيفة احمر الدجاج ، حوالي 1-2 دقائق. خفض الحرارة إلى المتوسطة. عودة الفول السوداني لووك / المقلاة. إضافة صلصة ومزيج دقيق. طبخ حتى يسخن خلال دقائق من 1 إلى 1 1 / 2. تخدم أكثر من الأرز المطبوخ على الفور الساخنة ، وإذا رغبت في ذلك.
المتوفرة في الأسواق الآسيوية * التخصص.
2 يجعل الحصص..
宫保鸡
2去骨,去皮,鸡胸肉半,立方
1蛋清,打散
2茶匙玉米淀粉
2汤匙豆豉酱*
2汤匙水
1丁香大蒜,剁碎
1汤匙海鲜酱*
1汤匙米醋
2茶匙雪利酒
1茶匙糖
3汤匙植物油
1 / 2杯无盐花生原料
1至2干,红辣椒碎(或1茶匙干辣椒片)
热饭(可选)
1。结合鸡,蛋清和玉米淀粉在小碗。
2。在另一个小碗里混合未来7成分。设置酱备用。
3。热锅热油或重大过中高热量煎锅。新增花生和辣椒煮至花生呈金黄色,约1分钟。删除与开槽汤匙和备用。
4。增加热量高。添加鸡混合物和炒至鸡肉轻轻焦黄,约1至2分钟。减少热量的媒介。返回花生炒锅/平底锅。加入酱油和混合彻底。煮至通过,约1至1 1 /2分钟加热。即可食用过热的饭,如果需要的话。
*亚洲专业市场上市。
使2份。
0 التعليقات:
إرسال تعليق