البصارة
el besara
المقادير :-
2كوب فول مدشوش (جاف بدون قشر) 6 كوب ماء
1 بصل متوسط مقطع
½ كوب كرفس مقطع
2 فص ثوم
1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة
1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1 ملعقة صغيرة نعناع جاف أو ¼ كوب نعناع طازج
ملح وفلفل
1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
½ كوب بصل مقطع كعيدان الكبريت (جوانح)
الطريقة :-
- يُغسل الفول (يمكن نقعه لمدة 8 ساعات أو يمكن غليه في ماء لمدة 7 دقائق ثم يشطف بماء بارد).
- يُضاف الماء إلى الفول وباقي المحتويات ما عدا ملعقة كبيرة من الزيت والبصل.
- يُترك الخليط على نار هادئة لمدة ساعتين تقريباً بدون تقليب، ويُمكن إضافة مزيد من السائل إذا احتاج الأمر.
- يُرفع الزَّبد (الريم) الظاهر على السطح كلما تطلب ذلك.
- عندما تنضج جميع المحتويات تصفى (تهرس) بمصفاة يدوية أو عن طريق خلاط كهربائي. ثم تعاد إلى نار متوسطة مرة أخرى مع التقليب هذه المرة حتى يغلظ قوام الخليط.
- تُقدم البصارة دافئة أو باردة بعد صبها في أطباق.
- للتزين يسخن الزيت ويحمر البصل حتى يصبح لونه بنياً ويوضع على ورقة أو قطعة قماش للتخلص من الزيت الزائد. ويمكن أن تزيين بقطع من قشر الليمون.
- يمكن أن تزَّين البصارة بقليل من اللحم المفروم المطهو عوضاً عن البصل المحمر. كما يمكن استخدام مرق الدجاج أو مرق اللحم بدلاً من الماء
Albesarh
Ingredients:-
Mdchoc 2 cup beans (dry without peel) 6 cups water
1 onion medium section
½ cup celery section
2 cloves garlic
1 tablespoon chopped green coriander
1 tablespoon minced parsley
1 teaspoon dry mint or ¼ cup fresh mint
Salt and pepper
1 tablespoon vegetable oil
½ cup onion section Kaaadan sulfur (Wings)
Way:-
- Wash the beans (can be soaked for 8 hours or can be boiled in water for 7 minutes and then rinse with cold water).
- Add water to the beans and the rest of the content except for a tablespoon of oil and onions.
- Leave the mixture on low heat for about two hours without stirring, and can add more liquid if needed.
- Raise the butter (REM) appear on the surface whenever so requested.
- When cooked drain all of the content (mash) refinery by hand or electric mixer. Then returned to medium heat, stirring once again, this time even toughen the strength of the mixture.
- Provide Albesarh warm or cold poured in after the dishes.
- To adorn the heated oil and brown onions until brown in color and placed on paper or cloth to get rid of excess oil. And can be decorated with pieces of lemon peel.
- Can decorate Albesarh little chopped cooked meat instead of fried onions. You can also use chicken broth or beef broth instead of water
Ingredients:-
Mdchoc 2 cup beans (dry without peel) 6 cups water
1 onion medium section
½ cup celery section
2 cloves garlic
1 tablespoon chopped green coriander
1 tablespoon minced parsley
1 teaspoon dry mint or ¼ cup fresh mint
Salt and pepper
1 tablespoon vegetable oil
½ cup onion section Kaaadan sulfur (Wings)
Way:-
- Wash the beans (can be soaked for 8 hours or can be boiled in water for 7 minutes and then rinse with cold water).
- Add water to the beans and the rest of the content except for a tablespoon of oil and onions.
- Leave the mixture on low heat for about two hours without stirring, and can add more liquid if needed.
- Raise the butter (REM) appear on the surface whenever so requested.
- When cooked drain all of the content (mash) refinery by hand or electric mixer. Then returned to medium heat, stirring once again, this time even toughen the strength of the mixture.
- Provide Albesarh warm or cold poured in after the dishes.
- To adorn the heated oil and brown onions until brown in color and placed on paper or cloth to get rid of excess oil. And can be decorated with pieces of lemon peel.
- Can decorate Albesarh little chopped cooked meat instead of fried onions. You can also use chicken broth or beef broth instead of water
0 التعليقات:
إرسال تعليق